ENERGIE

Wek uw eigen energie groene energie op, verhoog uw zelfconsumptiegraad, sla de rest van de energie op, koop/verkoop aan de goede prijzen en beperk het piekvermogen en dat allemaal op een econologische manier, zonder kopzorgen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen blijven ook in 2024 een rendabele investering en belangrijk in de energietransitie.

1

zonnepanelen geplaatst

Alle soorten daken

Je kan bij E3-COMFORT terecht voor zonnepanelen op alle soorten daken en gevels, en dat volgens alle oriëntaties.

We zijn actief op de residentiële en tertiaire markt.

A merken

We zetten heel bewust in op betrouwbare en onderhoudbare installaties. We werken daarom enkel met materialen van merken die dat ook nastreven.

Zo werken we onder andere met zonnepanelen van Trina Solar, Jinko, Hyundai en Longi en Hyundai, afhankelijk van het projecten en je specifieke wensen. We werken met omvormers van SMA en Huawei.

Monitoring & onderhoud

Je kan je installatie zelf opvolgen via de app.

We koppelen onze installaties aan onze backend voor opvolging en we bieden onderhoudscontracten aan waarbij we meermaals per jaar de installatie nakijken vanop afstand om ervoor te zorgen dat je investering maximaal rendeert.

Offerte zonnepanelen

Contacteer ons om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken. We zorgen dat ze zo snel mogelijk op je dak liggen!

Batterijen

Batterijen hebben verschillende functies tegenwoordig.

We hebben het juiste batterijsysteem in huis voor jouw project. Niet te groot, niet te klein, exact op maat ontworpen en samengesteld voor jouw situatie.

Zonne-energie opslaan

Sla de overschotten van uw zonne-energie op in uw batterij en maximaliseer uw zelfconsumptie.

Vermijd pieken

Het capaciteitstarief straft je financieel af wanneer je te lang hoge vermogens afneemt. Zorg er met je batterij voor dat deze de pieken opvangt en betaal minder.

Koop en verkoop slim

Gebruik je batterij (in combinatie met een dynamisch energiecontract én een performant energiebeheersysteem) om energie aan te kopen op momenten dat er veel energie is aan een lage prijs en energie terug te leveren wanneer de prijzen hoger zijn.

DENK OOK AAN DE ANDERE PIONNEN IN UW ENERGIE-SCHAAKSPEL

Laadpalen

Laad uw wagen zo groen en efficiënt mogelijk op zonder in te boeten op comfort.

We gaan allemaal elektrisch rijden. Er komt een massa aan nieuwe elektrische modellen aan en wij kunnen voor uw (slimme) laadpaal verzorgen.

Slimme laadpalen

Wij zijn bij E3-COMFORT graag bezig met de technologie van morgen (maar dan vandaag).

Slimme laadpalen zullen in combinatie met performante en gebruiksvriendelijke energiebeheersystemen in staat zijn om de beschikbare energie optimaal in te zetten zonder de installatie te gaan overbelasten.

Mooie laadpalen

We begrijpen dat bepaalde projecten hoge eisen stellen naar gebruikte materialen en niveau van afwerking. Dat doen we voor al onze disciplines maar zeker ook voor laadpalen.

We hebben verschillende merken waar we mee werken zodat we je sowieso een voorstel kunnen doen dat esthetisch ook nog klopt.

Split-Bill & andere features

Of u nu een eenvoudige laadpaal zoekt om te kunnen laden in uw garage of u wilt op uw KMO een (semi-) publieke laadpaal zetten, we hebben kaas gegeten van beiden!

Als het echt te complex wordt, dan schakelen we onze partner Go Watts in.

Energiebeheersystemen

Meten is weten…

Het einde van de terugdraaiende teller, de introductie van het capaciteitstarief en een variabele (hogere) prijs voor de energie zorgt ervoor dat we anders met energie moeten gaan omgaan. Dat kadert natuurlijk allemaal in de energietransitie waarin we zitten. We gaan over van een wereld met fossiele brandstoffen naar een (hybride) wereld waarin er een (groot) deel van de energie afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

Dat stelt ook andere eisen aan de elektrische installaties aangezien de energiestromen anders moeten beheerd worden in tegenstelling tot vroeger. Die verantwoordelijkheid leggen we bij het energiebeheersysteem (EMS).

Bovendien is er, naast het feit dat we allemaal een groenere en gezondere wereld willen voor onze kinderen, familie, vrienden en omgeving, ook een terugverdieneffect aan verantwoord en bewust met energie om te gaan.

01

Meten is weten

Het energiebeheersysteem monitort je energieverbruik, verwerkt al de info en brengt deze tot leven via een krachtige app en webportaal.

Optimaliseren of veranderingen realiseren kan pas vanaf er goed gemeten wordt en er duidelijke informatie beschikbaar is.

02

Diverse energiestromen

Je kan het totaal elektrisch verbruik gaan monitoren maar je kan ook bepaalde grote verbruikers opvolgen. Denk daarbij aan het verbruik van je airco’s, de warmtepomp, het zwembad, etc..

Naast de verbruikers kan je ook de opbrengsten gaan meten uit bvb. zonnepanelen of windmolen(s).

03

Zelfconsumptie maximaliseren

Door het wegvallen van de terugdraaiende teller is het van groot belang om je zelfconsumptiegraad te maximaliseren. Concreet betekent dat dat je de energie van je zonnepanelen moet gebruiken wanneer ze beschikbaar is. Energie op het net zetten kan nog steeds zoals vroeger maar is niet meer zo rendabel.

Stel je investering in zonnepanelen veilig en maximaliseer je zelfconsumptiegraad met een performant energiebeheersysteem, eventueel gekoppeld met een domoticasysteem en/of batterijen.

04

Overbelasting vermijden

Onze elektrische honger groeit continu en die golf van elektrificatie zal zich alleen maar verder zetten de komende jaren. Onze elektrische aansluiting verandert echter niet. Het is daarom vandaag al, maar zeker naar de toekomst toe, belangrijk om te vermijden dat je elektrische installatie overbelast geraakt en daardoor uitvalt. Dat beheer is in de goede handen van het energiebeheersysteem.

05

Actief sturen

Wanneer de energiestromen in detail gemeten worden, dan kan je met de inzichten die je daar verkrijgt bepaalde verbruikers actief gaan sturen. Zo kan je bvb. de pomp van het zwembad enkel laten draaien als er een overschot is aan energie of kan je de circulatiepomp alleen laten draaien als er mensen in de badkamer zijn (met een instelbaar klokschema).

Als je dan ook nog een slimme laadpaal hebt, dan kan deze ook ingezet worden om overbelasting te vermijden en zelfconsumptie te gaan maximaliseren.

06

Geld besparen

Een energiebeheersysteem kan je op diverse manieren helpen om energie en geld te besparen.

Ten eerste zorgt het gedailleerd monitoren ervoor dat je automatisch geneigd bent om te willen verbeteren en te optimaliseren.

Ten tweede ga je door de opgewekte energie te gebruiken wanneer ze beschikbaar is (met een niet-terugdraaiende teller) ervoor zorgen dat je zonnepanelen zichzelf sneller terugverdienen.

Tenslotte kan het EMS het totale vermogen van de elektrische installatie bewaken waardoor het capaciteitstarief kan gemonitord en bewaakt worden.

Eens babbelen?

Neem zeker contact om jouw project te bespreken. We helpen je graag verder richting een slim en duurzaam gebouw, aan een correcte prijs.

Menu