DOMOTICA

Verhoog uw comfort & de energie-efficiëntie in uw Smart Building met domotica.

Het domoticasysteem is het centrale brein in uw Smart Building.
We voorzien met veel plezier onder andere volgende functies in uw Smart Building.

We werken daarvoor onder andere met Loxone, KNX en Niko Home Control.

Verlichting

Hier start het natuurlijk allemaal mee. Al uw verlichting is vlot bedienbaar met de (druk)knoppen, app op smartphone en tablet. Met de alles-uit-knop schakelt u alle verlichting uit wanneer u gaat slapen of de woning verlaat.

Veiligheid

Het brand- en inbraakalarmsysteem bewaakt het Smart Building en de bewoners. Dat kan als een standalone alarmsysteem of functioneel geïntegreerd in uw domoticasysteem*.

Deurcommuncatie

Zien en horen wie er aan de deur staat zonder de deur al te openen zorgt voor veel comfort en veiligheid. Sommige systemen laten zelfs toe om de oproepen waar dan ook ter wereld te ontvangen.

Toegangscontrole

Geef bepaalde mensen (bvb. de kuisploeg) toegang tot uw Smart Building op vooraf gedefinieerde tijdstippen of ga gerust sporten zonder sleutels en kom binnen met je persoonlijke tag en/of code. Of laat u ook al uw boodschappen leveren in een sas aan uw woning?

Audio/video

Multiroom audio (op basis van Sonos) of een home cinema op maat? Allemaal mogelijk!

Energie

Optimaliseer uw zelfconsumptie en schakel uw verbruikers op basis van de beschikbare energie. Met een goed domoticasysteem, gecombineerd met een goed energiebeheersysteem (zoals Smappee bvb), dan komt u al een heel eind!

Netwerk

Met de combinatie van wifi en een bedraad netwerk, binnen en buiten het gebouw zorgt u ervoor dat al uw systemen goed werken en u permanent online kan zijn. Uiteraard kunnen we ervoor zorgen dat al uw netwerkapparatuur in een compacte (of crazy grote) netwerkkast wordt geplaatst.

Elektriciteit

Uiteraard is elektriciteit nog steeds de basis van al onze systemen. Dat verzorgen we dus ook in uw project. We kunnen voor het totaalplaatje zorgen. Maximaal ontzorgen!

Zonwering & gordijnen

Oververhitting is een groter probleem tegenwoordig dan de woning niet opgewarmd krijgen. Gebruik uw screens en gordijnen (in combinatie met een weerstation) om de gratis warmte naar binnen te halen in het tussenseizoen en ze buiten te houden in de zomer.

Verwarming

Sturing van de vloerverwarming of radiatoren per ruimte verhogen uw comfort en kan serieuze besparingen met zich meebrengen.

Koeling

Hete zomers tegenwoordig zorgen ervoor dat veel meer woningen worden voorzien van aircosystemen. Door ze mee op te nemen in uw domoticasysteem zorgen we ervoor dat verwarming en koeling mekaar niet tegenwerken en dat u alles kan bedienen vanuit uw vertrouwde app.

Andere technieken

We zijn de voorbije 10 jaar al veel dingen tegengekomen die mee opgenomen werden in de domotica. Denk daarbij aan gashaarden, zwembaden, schuifbare wanden, liften allerlei, poorten en deuren, discoballen die naar beneden komen in party mode, etc.. We zijn altijd benieuwd naar meer dus laat maar horen!

Kijk hoe we dit bij onze klanten in hun Smart Building hebben mogen realiseren en/of neem contact op.

Merken & systemen

We kiezen er bij E3-COMFORT bewust voor om onderhoudbare én duurzame installaties te realiseren voor onze klanten. We kiezen dan ook voor merken en systemen die ons ondersteunen in deze visie. Heel concreet is dat voor de Smart Building Domotica o.a. Loxone, Niko Home Control & KNX. Tijdens de eerste gesprekken proberen we op basis van een vragenlijst samen met de klant te bepalen welk systeem het best past bij hen en het project.

Daarnaast werken we meer graag met de producten van het Belgische Niko & Basalte, het Amerikaanse Unifi en het Spaanse Zennio maar we zijn volledig merkonafhankelijk dus zijn altijd nieuwsgierig naar de markt aan het kijken naar nieuwe producten en systemen om te integreren in de Smart Buildings van onze klanten.

Visie & aanpak

Vlotte bediening

Wij bij E3-COMFORT geloven in krachtige domotica die werkt volgens bepaalde universele principes. Zo vinden we dat al onze systemen vlot bedienbaar moeten zijn voor iedereen, zonder veel extra uitleg. En dat principe passen we toe op alle bedieningen, of het nu gaat over de bediening met de smartphone, tablet, spraak, druk- of aanraakknoppen of de bewegingsmelders.

We zetten hard in op integratie en automatisering maar wel altijd in dienst van het comfort van de gebruiker. We menen dat een domoticasysteem zo onzichtbaar mogelijk aanwezig moet zijn met het doel het comfort, alsook de energie-efficiëntie, te maximaliseren.

Gestandaardiseerde aanpak

We geloven dat het niet nodig is om altijd het warm water opnieuw uit te vinden dus hebben we een soort van gestandaardiseerde aanpak ontwikkeld waarbij we onze ervaring van het ene project kunnen inzetten in het volgende project. Dat zorgt ervoor dat we na 10 jaar actief te zijn in de sector  een interessant voorstel kunnen uitwerken voor elk type klant. Domotica is uiteraard altijd op maat van de bewoner van het Smart Building maar niet telkens van 0 herbeginnen bespaart veel tijd, geld en miserie.

We zien het een beetje zoals bij een kleermaker. Je kan een kostuum uit het rek nemen. Dat doen we niet. Je kan een een topkostuum nemen en dat laten aanpassen aan jouw lichaam. Dat is wat wij standaard doen. We werken met zeer kwalitatieve producten en gebruiken onze ervaring om het project aan te passen naar uw wensen, voorkeuren en budget.

Sommige projecten met een hoge complexiteit vragen een andere aanpak. Dat kunnen we aanbieden via het E3-COMFORT individual aanbod.

Strakke engineering

We benaderen onze projecten altijd voor een deel vanuit onze ingenieursachtergrond. Dat gaat over de keuze van de producten, de voorbereiding van het project tijdens de ontwerpfase maar ook over de procedures die gevolgd worden tijdens de uitvoering.

We zijn erg trots op de hoeveelheid informatie die we kunnen opnemen in onze systeemontwerpen (elektrische schema’s), de lichtplannen, etc.. Deze aanpak zorgt ervoor dat we heel veel informatie eenduidig kunnen vastleggen wat de uitvoering sterk vereenvoudigt en u als klant ontzorgt.

We zorgen er ook voor dat de elektrische borden echte pareltjes zijn. Ze worden op voorhand op kantoor helemaal ontworpen, gemaakt, gelabeld en getest. Dat laat ons toe om de installatie op de werf heel snel operationeel te brengen.

Tenslotte zijn onze programmeurs goed getraind en mee met de nieuwste technieken zodat we onze klanten steeds kunnen laten genieten van de nieuwste innovaties en producten.

Onderhoudbaar & Duurzaam

We willen installaties bouwen en opleveren voor onze klanten die duurzaam en onderhoudbaar zijn. Domoticasystemen zijn aanzienlijke investeringen en daarom is het dus belangrijk dat het systeem goed onderhoudbaar is zodat je er jaren van kan genieten.

Om dat te bereiken zijn wij van tijdens de ontwerpfase bezig met het opbouwen van de documentatie en het verzamelen van informatie. Dat houden we vol doorheen het hele project tot aan de oplevering (en verder). Zo nemen we bvb. 360° foto’s van de werf na de bekabelingsfase. Bij oplevering wordt alle documentatie gebundeld en wordt ze ter beschikking gesteld van de bouwheer zodat de installatie goed onderhoudbaar is.

Photos by Stéphanie Mathias

Partners & aanraders

We zijn grote fan van domotica waarbij zoveel mogelijk technieken geïntegreerd en gekoppeld worden. Het is voor ons onmogelijk om specialist te zijn al die verschillende disciplines. Daarom hebben we doorheen de jaren een aantal interessante mensen rond ons verzameld waar we graag mee werken. Het zijn aannemers die hun eigen vak goed kennen maar ook breder durven en kunnen kijken.

We zijn met geen van onderstaande partijen getrouwd en zouden er geen vinger op verwedden maar het zijn wel mensen die we warm durven aan te bevelen omdat ze werken met dezelfde insteek als wij.

Beveiliging

Of u nu de beveiliging integreert in uw domotica of u gaat voor een standalone systemen, bij ons (en onze partner GDW security) zit u goed!

Ventilatie

Decentrale ventilatie of type C/D? We hebben goede ervaringen met Timworks en Optitherm.

HVAC

We durven voor HVAC oa door te verwijzen naar Group VHC uit Overijse of Optitherm. Je kan bij hen terecht voor je warmtepomp, gasketel, airco’s, etc..

Sanitair

We kunnen het moeilijk geloven maar water is even belangrijk als elektriciteit in uw woning. We werken samen met partijen die dezelfde technische kennis en dezelfde hoge graad van afwerking hebben als wij.

Raamdecoratie

We werken graag samen met Thiry Paints, Rentmeesters en Schellaert. Zij verzorgen het esthetische (stoffen en kleuren). Wij verzorgen de technische integratie, bekabeling en plaatsing.

Samen zijn we sterk!

Overige technieken

Sommige projecten vereisen specifieke kennis en ervaring. We zijn de voorbije jaren soms echt straffe mensen tegengekomen. We twijfelen niet om hen te betrekken als dat nuttig is voor het project! Vraag er gerust naar.

Eens babbelen?

Kijk hoe we dit bij onze klanten in hun Smart Building hebben mogen realiseren en/of neem vandaag nog contact op met ons om uw project te bespreken.

Menu