OVER ONS

Wie zijn we en wat drijft ons?

background picture by Stéphanie Mathias

E3-COMFORT is een geoliede machine waarbij we strakke engineering combineren met goede uitvoering met nauwe opvolging. Dat zou uiteraard niet mogelijk zijn als we niet zouden beschikken over onderstaand (experten)team.

Nick Landeloos

Managing Director

Nick runt E3-COMFORT in haar dagdagelijkse werking, verzorgt de offertes, is projectleider van het merendeel van de projecten en coördineert onze bordenbouw. Hij ontwerpt en bewaakt ook de processen die we intern gebruiken.

Hij is het aanspreekpunt eens een project aan het lopen is.

Tom Hennes, Ing.

CEO & Owner

Tom startte in 2010 met E3-COMFORT. Vandaag runt hij E3-COMFORT samen met Nick.

Hij bepaalt de strategie en verzorgt het business development, de eerste contacten met de klant in nieuwe projecten, volgt de projecten high-level mee op en verzorgt de financiën en de administratie.

Glenn Bonnast

Hoofdtechnieker & werfleider

Glenn (ook wel gekend als Bonnie op de werven) begeleidt de projecten op de werf en stuurt de techniekers (eigen mensen en onderaannemers voor specifieke taken) aan.

Hij is thuis in alle technieken en disciplines die E3-COMFORT aanbiedt.

Joachim Van Soest, Ing.

Engineering Energie & technieker

Joachim is productspecialist zonnepanelen. Hij verzorgt de engineering van deze projecten maar voert ze zelf ook uit. Hij leidt ook een aantal van onze werven als werfleider, over de verschillende disciplines heen, en is verder actief als allround-technieker.

Lore Pardon

Verlichtingsdeskundige & plaatser verlichting

Lore verzorgt bij ons de lichtplannen en -studies onder haar artiestennaam #delichtfee. Ze gaat nadien zelf mee naar de werven om haar ontwerpen samen met de andere techniekers te realiseren.

Nathan Lagravière

Technieker & productspecialist Smappee

Nathan is all-round technieker bij ons, kan een serieus stukje programmeren en is productspecialist van het Smappee (energiebeheer)systeem (incl. de laadpalen).

Brent Deckx

Hoofdprogrammeur & bordenbouw

Brent verzorgt de programmatie van onze verschillende systemen. Hij verzorgt ook de opleidingen met de klant en verzorgt samen met Nick onze bordenbouw.

Dexter

Stagiair programmeur

Michiel

Jobstudent technieker
Visie & missie
Visie & Missie

E3-COMFORT heeft de ambitie om een gamechanger te zijn in de wereld van de Smart Buildings. We willen met innovatieve technologieën en efficiënte processen het #comfort van onze klanten verhogen, en dat op een econolgoisch verantwoorde manier. We houden nu al in al onze projecten rekening met het #energie-aspect. Dat is vandaag reeds belangrijk maar zal in de toekomst (en in het kader van de energietransitie) alleen nog maar belangrijker worden.

We willen ook Smart Buildings realiseren waarin #veiligheid voorop staat. We streven naar slimme gebouwen die de bewoners een gerust gevoel geven.

Bovenal willen we #sfeer brengen in onze projecten. We hebben doorheen de jaren zoveel leuke dingen mogen realiseren en dat willen we blijven doen!

We vonden de 4 elementen met een “#” hierboven zo belangrijk dat ze de basis vormen van onze visie. We hebben ze daarom ook een permanente plaats gegeven in ons logo en onze communicatie, in de vorm van de 4 vierkantjes.

Mensen, mensen, mensen!

Van in het begin hebben we bij E3-COMFORT ingezet op het team, op de mensen die de onderneming een gezicht geven. We beseffen vandaag dat ons team onze grootste meerwaarde is en ons toelaat om anders te zijn dan de rest. We blijven zoeken naar manieren om mens en organisatie in harmonie te laten floreren.

Zoveel stakeholders

We zijn ons met E3-COMFORT heel erg bewust van het feit dat we in de bouwsector een plaats hebben binnen een veel groter geheel en er heel veel betrokken partijen zijn. We proberen, met respect voor alle partijen en duidelijke aflijning van verantwoordelijkheden, onze plaats te definiëren en actief bij te dragen aan de vlotte samenwerking.

Ons bedrijf
Het begin

E3-COMFORT BVBA werd opgericht in 2010 door Tom Hennes. Na zijn studies tot industrieel ingenieur elektronica aan Groep T Leuven en het voltooien van een thesis met als doel het realiseren van een energiebeheersysteem startte hij E3-COMFORT. De eerste jaren lag de klemtoon op het uitvoeren van elektriciteitswerken en het opdoen van de nodige kennis en ervaring om aan de grotere projecten te kunnen beginnen.

De eerste jaren

Geholpen door de introductie van de tablet (iPad) en de acceptatie van domotica in de bredere markt kon E3-COMFORT haar plaats verdienen als integratie- en installatiebedrijf. Er kwamen meer techniekers in het team en naast elektriciteit en domotica werd ook ventilatie aangeboden, vooral omdat zo de uitvoering op de werf sterk vereenvoudigd kon worden.

Een paar verhuizen later…

In de daarop volgende jaren werd veel geïnvesteerd in nieuwe technologie, nieuwe mensen en het uitbouwen van duurzame klantenrelaties en goede partners en leveranciers. We verhuisden in die jaren van Sterrebeek (waar het allemaal begon) naar Zaventem en uiteindelijk naar Herent in 2017.

2018, een scharnierjaar

In 2018 vervoegden Lore en Nick het team en werd er nog meer ingezet op engineering en goede voorbereiding om de uitvoering te versnellen en efficiënter te laten verlopen. Lore stampte als verlichtingsdeskundige de business unit van de verlichting uit de grond. Nick (met een marketingachtergrond in een totaal andere sector) schoolde zich snel om in de elektrotechnieken en werkte een heel aantal procedures en systemen uit zodat E3-COMFORT klaar was om te groeien en schalen op een duurzame manier.

2019, voorbereidingen voor de energietransitie

In 2019 kwam ook Joachim (ook een ingenieur van Groep T) het team vervoegen met als doel de business unit Energie verder te gaan uitbouwen. We willen met E3-COMFORT namelijk een actieve rol gaan spelen in de energietransitie en daarvoor zijn er Smart Buildings nodig maar ook specifieke (energie)systemen zoals zonnepanelen, laadpalen en batterijen die bovendien vlot met mekaar maar ook met de buitenwereld zullen moeten kunnen communiceren.

2020, klaar om te schalen

2020 was dan een jaar waarin we afscheid namen van een paar van onze techniekers die er van in het begin bij waren maar ook een jaar waarin we volop onze nieuwe concepten in de praktijk brachten en die werkten goed, zowel in eenvoudigere als in de heel complexe projecten. We zijn nog verder gegaan op het pad van standaardisering en het efficiënter maken van het gehele traject van offerte tot oplevering. Het doel was en is om meer waarde bij onze klanten te krijgen door de waarde die verdampt tijdens het hele proces te minimaliseren. Dat doen we door onze projecten goed voor te bereiden maar ook door ze strak op te volgen en een duidelijk plan en aanpak te volgen.

We verhuisden in de zomer dan ook nog van Herent naar Wilsele (waar we nu nog zitten) en eind 2020 vervoegde technieker Nathan ons team, vooral actief op de werven. We mogen stellen dat het E3-COMFORT team (voorlopig) alles en iedereen aan boord heeft om er verder tegenaan te gaan binnen alle aangeboden disciplines.

2021, let ’s go!

In januari 2021 werden de managementtaken opgesplitst. Tom gaf de operationele leiding door aan Nick die E3-COMFORT nu dagdagelijks leidt en het team organiseert, coacht en stuurt. Nick verzorgt ook de projectleiding voor de verschillende projecten en is aanspreekpunt voor alle klanten. Tom is CEO en verzorgt het business development en het eerste klantencontact bij de nieuwe projecten. Daarnaast volgt hij high-level alle projecten mee op, naast de financiën & administratie. Samen blijven Nick en Tom nieuwe concepten en systemen uitwerken die de werking eenvoudiger, efficiënter en aangenamer maken, zowel intern als voor de eindklanten.

Nieuw offertesysteem en lichtconcepten

Daarnaast startten we in 2021, na een paar pilootprojecten in 2020, met onze nieuwe aanpak voor de offertes. We steken heel wat tijd in onze offertes omdat domotica “projecten op maat” blijven maar niet elke offerte is -uiteraard- aanleiding voor een project dus dient er efficiënt gewerkt te worden. We hebben daarom op basis van een vragenlijst en een gesprek (of call sinds Corona) met de eindklant een manier uitgewerkt die ons toelaat om snel de wensen van de klant in kaart te brengen en op een heel overzichtelijke manier (doch gedetailleerde manier) een voorstel voor de klant uit te werken.  Daarnaast lanceerden we een nieuwe formule voor onze verlichtingsprojecten.

Benieuwd hoe dat er allemaal juist uit ziet? Neem een kijkje op onze site of contacteer ons vandaag nog!

Menu