VERLICHTING

Licht in de duisternis

Light by E3-COMFORT

 Onze eigen verlichtingsdeskundige

We hebben het geluk om een eigen verlichtingsdeskundige te hebben in ons expertenteam. Zij verzorgt in onze projecten de lichtplannen en -studies.

One-stop-shop

E3-COMFORT verzorgt voor het deeltraject verlichting alles van ontwerp tot uitvoering op de werf en opvolging.

Snelle communicatie

Doordat we het verlichtingstraject van lichtontwerp tot realisatie volledig in-house kunnen verzorgen, zijn de communicatielijnen erg kort en kunnen we snel en efficiënt communiceren. Dat bespaart veel mails, tijd en kopzorgen aan alle betrokken partijen.

Merkonafhankelijk

We houden continu de markt en nieuwste trends in de gaten om de leukste en meest innovatieve armaturen in onze projecten te integreren.

Lichtplan

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan is een concept van E3-COMFORT waarbij onze verlichtingsdeskundige een catalogus heeft gemaakt met een selectie van mooie verlichtingsarmaturen (allemaal A merken).

We tekenen op de architectuurplannen een lichtconcept uit waarbij we de lichtpunten uitzetten en per lichtpunt gaan bepalen of het een inbouw- of opbouwarmatuur is en wat de positie en de formatie ervan is.

We gaan niet definiëren welke concrete armatuur er op het lichtpunt komt. Daarvoor kan je als klant zelf aan de slag met onze catalogus (al kan je uiteraard ook rekenen op onze verlichtingsdeskundige als je dat wenst).

Voor de plaatsing kan je zelf aan de slag of kan je op onze techniekers rekenen. We hebben voor onze catalogus speciaal armaturen gekozen die niet te ingewikkeld zijn om te plaatsen .

Het grote voordeel is dus dat je de kracht en creativiteit van een verlichtingsdeskundige kan combineren met een meer budgetvriendelijke oplossing dan een volledige lichtstudie waarbij er volledig op maat gewerkt wordt.

Wat mag je van ons verwachten als we voor jou een lichtplan opstellen?

01

Kennismaking

Door een gesprek op kantoor of webcall leren we je wensen en project kennen

02

Opmaken lichtplan

Type, aantal en positie van de armaturen worden ingetekend op de architectuurplannen; een symbool per type armatuur.

03

Voorstel naar klant

Je ontvangt het lichtplan in PDF, alsook de cataloog.

04

Verwerken feedback

Kleine revisie en finale concept.

05

Finale lichtconcept

We leveren je een mooi uitgewerkt digitaal lichtplan af.

06

Opties

We bieden een heel aantal extra diensten in optie aan. Je kan zelf kiezen welke je interessant vindt en afneemt.

07

Armaturen kiezen

Op basis van de ingetekende symbolen gaat de klant in onze catalogus op zoek naar armaturen, volgens wens en budget.

Je kan natuurlijk ook altijd op het www op zoek gaan naar je armaturen.

08

Plaatsing

Je kan de gekozen armaturen uit onze catalogus ofwel zelf plaatsen ofwel door onze techniekers laten plaatsen.

Wat kost het opstellen van een lichtplan?
Standaard tuin
€350excl. BTW
  • We werken voor jouw tuin (max 250m²) een lichtconcept uit en je kan dan zelf aan de slag met onze catalogus die zorgvuldig door onze verlichtingsdeskundige werd samengesteld.
Appartement
€450excl. BTW
  • Onze verlichtingsdeskundige voor jouw appartement (max 150m²) een lichtconcept uit. Daarna kan je zelf aan de slag met onze catalogus die zorgvuldig door onze verlichtingsdeskundige werd samengesteld.
Iets anders
op aanvraag
  • Wilt u graag een lichtconcept voor een winkel of kantoor? Contacteer ons zeker om de mogelijkheden te bespreken.
Opties en extra diensten

Prijzen zijn excl. BTW. Indien er meerdere prijzen vermeld worden, dan is de volgorde tuin/appartement/woning.

Ontvangen van digitaal bronbestand (dwg/vwx) om er zelf op verder te werken of kan optimaliseren – 50 euro
Maten op plan zetten (pdf) – nvt/75/100 euro
Kringen op plan aanduiden + suggestie doen ivm dimbaarheid van de kringen (pdf) – 75 euro
Suggesties voor de concrete lichtpunten uit brochure & offerte – 150/150/200 euro
Extra meeting op kantoor/webcall & aanpassingen aan het lichtconcept – 65 euro per uur
Plaatsing (keuze: zelf / door ons / combinatie) – 55 euro ex BTW per uur in regie & transport
Plaatsbezoek van de verlichtingsdeskundige – op aanvraag

Verdien de kosten voor het opstellen van het lichtplan integraal terug

Je ontvangt van ons bij bestelling en betaling van je lichtplan waardebonnen van 25 euro voor het bedrag dat je betaalt. Je kan deze waardebonnen van 25 euro inzetten per schijf van 250 euro bij het aankopen van de verlichtingsarmaturen uit onze catalogus bij ons.
Deze bonnen zijn op naam, niet cumuleerbaar (met andere promoties), gelinkt aan het project, niet geldig voor de plaatsing van de verlichting én 2 jaar geldig na aflevering.

Lichtstudie

Wat is een lichtstudie?

Een lichtstudie bij E3-COMFORT is een dienst die we aanbieden voor onze mid- en highend projecten. Het begint allemaal met een gesprek met onze verlichtingsdeskundige om wensen, smaak, stijl en budget te definiëren.

We gaan dan aan de slag en stellen een lichtplan op. Dat bestaat uit een op maat gemaakt lichtplan met maten erop, een prentenboek met concrete armaturen (geselecteerd uit meer dan 400 fabrikanten)  en een offerte incl. plaatsing.

In dit geval werken we dus volledig op maat en zorgen wij voor alles van ontwerp tot realisatie met onze eigen mensen.

Wat doen wij voor jou als je bij ons een lichtstudie bestelt?

01

Kennismaking

Door een gesprek op kantoor of bij jou (of webcall) leren we jou en het project beter kennen.

Je mag ons ook altijd je Pinterest doorsturen zodat we het allemaal nog wat beter kunnen inschatten. We willen namelijk iets specifieks op jouw maat en smaak voorstellen.

02

Uitvoeren lichtstudie

Onze verlichtingsdeskundige begint aan het creatieve proces en start vanop de lege architectuurplannen aan het uitwerken van het lichtplan waarbij alles digitaal wordt ingetekend in de architectuurplannen. Daarbij worden ook de concrete armaturen gekozen uit meer dan 400 merken.

Om het voor de klant allemaal tastbaar en concreet te maken wordt er ook een bundeltje voorzien met foto’s van de gekozen armaturen.

03

Presentatie aan klant & verwerken feedback

De lichtstudie wordt aan jou voorgesteld bij ons op kantoor of bij jou (of via webcall). Je ontvangt alles op papier en digitaal.

We voorzien tijd om je feedback te verwerken in het lichtplan zodat het helemaal is wat jij ervan verwacht, zowel esthetisch als budgetair.

04

Finale lichtstudie & GO

Als het lichtplan finaal is, dan wordt ook de offerte finaal geupdate en voor akkoord voorgelegd.

Bij akkoord wordt alles in voorbereiding gebracht voor de uitvoering.

05

Uitwerken technisch dossier

Wij geloven 100% in een goede voorbereiding voor onze projecten. Dat geldt dus ook voor de verlichting. Onze verlichtingsdeskundige begint na jouw GO aan het uitwerken van het technisch dossier voor onze techniekers. Dat betekent dat alle maten op het plan worden gezet, kringen worden aangeduid, boordiameters worden opgezocht en op het plan gezet, etc..

Indien wij ook de domotica verzorgen, dan vertrekt de lichtstudie incl. het technisch dossier na deze fase naar onze systeemontwerpers voor integratie met de domotica.

06

Voorbereidende meetings & integratie

Indien nodig kunnen er vooraf nog meeting(s) georganiseerd worden met andere partijen indien nodig. Denk daarbij aan aannemer, interieurbouwer, aannemer gyprocwerken, etc.

07

Werfvoorbereiding & coördinatie

Al de armaturen worden op voorhand bij ons, na levering en controle, gelabeld en voorbereid voor plaatsing.

Sommige dingen die vroeger in het bouwproces moeten geplaatst worden als pleisterkits, etc. worden tijdig besteld om op tijd geplaatst te kunnen worden.

08

Plaatsing & uitvoering

We zijn al van tijdens de bekabelingsfase bezig met de voorbereiding en uitvoering van de verlichting. Het is nl. dan dat we de bekabeling moeten voorzien maar ook betonboringen moeten uitvoeren, pleisterkits plaatsen, etc.

Onze techniekers plaatsen de verlichting uiteindelijk in de laatste fase, meestal net voor of na de schilderwerken. Onze verlichtingsdeskundige is er meestal zelf bij om te plaatsen of is zeker regelmatig in de buurt om de voortgang op de volgen en het goede resultaat te bewaken.

Wat kost een lichtstudie bij E3-COMFORT?

Een lichtstudie bij E3-COMFORT helemaal op maat en sterk afhankelijk van de omvang van het project en wat je juist wenst te doen. Aarzel niet ons te contacteren voor een offerte.

We kunnen je wel een aantal richtgetallen geven:

Richtprijzen voor lichtstudies liggen voor woningen tussen 1 500 en 8 000 euro excl. BTW (excl. armaturen en plaatsing).

We leerden uit ervaring dat prijzen voor een lichtstudie, armaturen en plaatsing beginnen vanaf 20 000 euro excl. BTW.
We hebben specifiek voor de kleinere budgetten ons nieuwe leuke lichtconcept uitgewerkt.

Eens babbelen?

Kijk hoe we dit bij onze klanten in hun Smart Building hebben mogen realiseren en/of neem vandaag nog contact op met ons om uw project te bespreken.

Menu