ENERGIE(BEHEER)

Wek uw eigen energie op, verhoog uw zelfconsumptiegraad en beperk het piekvermogen en dat allemaal op een econologische manier.

Energiebeheer met Smappee

Het einde van de terugdraaiende teller (sinds 1 januari 2021) en de introductie van het capaciteitstarief (vanaf 2022) zorgt ervoor dat we anders met energie moeten gaan omgaan. Dat kadert natuurlijk allemaal in de energietransitie waarin we zitten. We gaan over van een wereld met fossiele brandstoffen naar een (hybride) wereld waarin er een (groot) deel van de energie afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

Dat stelt ook andere eisen aan de elektrische installaties aangezien de energiestromen moeten beheerd worden in tegenstelling tot vroeger. Bovendien is er, naast het feit dat we allemaal een groenere en gezondere wereld willen voor onze kinderen, familie, vrienden en omgeving, ook een terugverdieneffect aan verantwoord en bewust met energie om te gaan.

E3-COMFORT is Smappee Partner en kan u ondersteunen bij het ontwerpen en realiseren van uw energiebeheersysteem.

01

Meten is weten

Smappee monitort je energieverbruik, verwerkt al de info en brengt deze tot leven via een krachtige app en webportaal.

Optimaliseren of veranderingen realiseren kan pas vanaf er goed gemeten wordt en er duidelijke informatie beschikbaar is.

02

Diverse energiestromen

Je kan het totaal elektrisch verbruik gaan monitoren maar je kan ook bepaalde grote verbruikers opvolgen. Denk daarbij aan het verbruik van je airco’s, de warmtepomp, het zwembad, etc..

Naast de verbruikers kan je ook de opbrengsten gaan meten uit bvb. zonnepanelen of windmolen(s).

03

Zelfconsumptie maximaliseren

Door het wegvallen van de terugdraaiende teller is het van groot belang om je zelfconsumptiegraad te maximaliseren. Concreet betekent dat dat je de energie van je zonnepanelen moet gebruiken wanneer ze beschikbaar is. Energie op het net zetten kan nog steeds zoals vroeger maar is niet meer zo rendabel.

Stel je investering in zonnepanelen veilig en maximaliseer je zelfconsumptiegraad met Smappee.

04

Overbelasting vermijden

Onze elektrische honger groeit continu en die golf van elektrificatie zal zich alleen maar verder zetten de komende jaren. Onze elektrische aansluiting verandert echter niet. Het is daarom vandaag al, maar zeker naar de toekomst toe, belangrijk om te vermijden dat je elektrische installatie overbelast geraakt en daardoor uitvalt. Smappee kan dat mee helpen realiseren!

05

Actief sturen

Met Smappee kunnen de energiestromen in detail gemeten worden en met de inzichten die je daar verkrijgt, kan je bepaalde verbruikers actief gaan sturen. Zo kan je bvb. de pomp van het zwembad enkel laten draaien als er een overschot is aan energie of kan je de circulatiepomp alleen laten draaien als er mensen in de badkamer zijn (met een instelbaar klokschema).

Als je dan ook nog een Smappee laadpaal hebt, dan kan deze ook ingezet worden om overbelasting te vermijden en zelfconsumptie te gaan maximaliseren.

06

Geld besparen

Smappee kan je op diverse manieren helpen om energie en geld te besparen.

Ten eerste zorgt het gedailleerd monitoren ervoor dat je automatisch geneigd bent om te willen verbeteren en te optimaliseren.

Ten tweede ga je door de opgewekte energie te gebruiken wanneer ze beschikbaar is (met een niet-terugdraaiende teller) ervoor zorgen dat je zonnepanelen zichzelf sneller terugverdienen.

Tenslotte kan Smappee het totale vermogen van de elektrische installatie bewaken via dynamic load balancing waardoor het capaciteitstarief in de toekomst kan gemonitord en beheerd worden.

Hoe werkt Smappee in een woning?

Meer informatie vind je op de site van Smappee.

Hoeveel kost een Smappee installatie?

Een Smappee installatie is altijd een beetje maatwerk en afhankelijk van wat je exact wilt gaan meten en sturen.

Om je toch alvast een richtbedrag te geven weten we uit ervaring het volgende. Een Smappee installatie die het volgende kan:

  • Meten van het totale elektrische verbruik
  • Meten van de opbrengst van de zonnepanelen
  • Meten van 2 grote monofasige verbruikers (bvb. warmtepomp)

kost ongeveer 600 euro excl. BTW aan Smappee materialen (excl. installatie en configuratie) met een Smappee Connect gateway.
Inclusief plaatsing en configuratie mag je uitgaan van een totaalkost van ongeveer 900-1000 euro excl. BTW (in het Leuvense).

We zien hier uitgegaan van 3x400V+N netaansluiting en omvormer

Aarzel niet ons te contacteren voor een gedetailleerde offerte. Om je goed en snel te kunnen helpen weten we graag welk type aansluiting je hebt en wat je wilt gaat monitoren.

Zonnepanelen

Zonnepanelen blijven ook in 2021 een rendabele investering en belangrijk in de energietransitie.

Alle soorten daken

Je kan bij E3-COMFORT terecht voor zonnepanelen op alle soorten daken en gevels, en dat volgens alle oriëntaties.

We zijn actief op de residentiële en tertiaire markt.

A merken

We zetten heel bewust in op betrouwbare en onderhoudbare installaties. We werken daarom enkel met materialen van merken die dat ook nastreven.

Zo zijn onze panelen van Q Cells en LG. De omvormers zijn van SMA.

Monitoring & onderhoud

We koppelen onze installaties ook aan het SMA portaal voor opvolging en we bieden onderhoudscontracten aan waarbij we meermaals per jaar de installatie nakijken vanop afstand om ervoor te zorgen dat je investering maximaal rendeert.

We raden onze klanten ook aan de koppeling met Smappee te maken om zo verbruik én opbrengsten in de gaten te houden.

1

zonnepanelen geplaatst

Offerte zonnepanelen

Contacteer ons om uw zonnepanelen te bespreken. We zorgen dat ze zo snel mogelijk op uw dak liggen!

Laadpaal

We gaan allemaal elektrisch rijden. Er komt een massa aan nieuwe elektrische modellen aan en wij kunnen voor uw (slimme) laadpaal verzorgen.

Slimme laadpalen

Wij zijn bij E3-COMFORT graag bezig met de technologie van morgen (maar dan vandaag).

Slimme laadpalen (zoals de Smappee laadpaal) zullen in combinatie met een Smappee energiebeheersysteem, zoals hierboven beschreven, in staat zijn om de beschikbare energie optimaal in te zetten zonder de installatie te gaan overbelasten.

Mooie laadpalen

We begrijpen dat bepaalde projecten hoge eisen stellen naar gebruikte materialen en niveau van afwerking. Dat doen we voor al onze disciplines maar zeker ook voor laadpalen.

We hebben verschillende merken waar we mee werken zodat we je sowieso een voorstel kunnen doen dat esthetisch ook nog klopt.

Split-Bill & andere features

Of u nu een eenvoudige laadpaal zoekt om te kunnen laden in uw garage of u wilt op uw KMO een (semi-) publieke laadpaal zetten, we hebben kaas gegeten van beiden!

Batterijsysteem

We zijn naarstig op zoek in de markt naar goede oplossingen die we jullie kunnen gaan aanbieden. Er zijn (heel) leuke dingen aangekondigd maar nog niet beschikbaar en zoals altijd willen we 100% achter de geïnstalleerde producten staan voor we ze in onze projecten gaan introduceren.

Komt er spoedig aan!

Blijf op de hoogte

Stuur ons gerust uw gegevens zodat we u op de hoogte kunnen houden als batterijsystemen worden opgenomen in ons aanbod.

 

Eens babbelen?

Kijk hoe we dit bij onze klanten in hun Smart Building hebben mogen realiseren en/of neem vandaag nog contact op met ons om uw project te bespreken.

Menu